Info

Mogelijkheden voor jouw Almanak!

Niets is ons te gek!

Italiaans leer? Een vachtje? Hout? Of een zeildoek als omslag? Bij ons is alles mogelijk! Stel een geheel eigen cover samen of kom gezellig langs in ons Almanakken-kantoor!

Omslag
Binnenwerk
Veredeling
Specials
Omslag- en bindmogelijkheden

In feite zijn er twee basismogelijkheden; een harde omslag (hardcover) of een meer buigzame omslag (softcover). Een hardcover is iets kostbaarder dan een softcover en wordt gebruikt voor meer luxe, duurzame toepassingen. Een softcover wordt meer toegepast voor een kortere levensduur of een zakelijke publicatie.

 

Mogelijkheden voor binnenwerk

De papierkeuze voor je almanak bepaalt voor een groot deel de uitstraling. Er zijn veel verschillende papiersoorten waaruit je een keuze kunt maken. We hebben van veel papiersoorten samples in huis en we adviseren je graag in de mogelijkheden. Hieronder vind je meer informatie over de meest gebruikte papiersoorten.

 

Machine coated papier

Over deze variant zit een coating, waardoor het gladder aanvoelt en de inkt als het ware op het papier blijft liggen. Deze look is meer licht glanzend. MC Gloss is sterk glanzend papier. MC Silk lijkt optisch wit maar heeft een licht kleurtje. Dit is minder vermoeiend voor je ogen dan een fel witte kleur.

Houtvrij Roman

Dit mapapier is ruw van structuur en net zoals een HVO-papier is dit soort ongestreken. Bij deze variant is er lucht tussen de vezels gepompt waardoor het papier is opgedikt en dus ook niet doorschijnt.

FSC Papier

FSC staat voor Forest Stewardship Council, een internationale organisatie die zich inzet voor wereldwijd verantwoord bosbeheer. Op basis van principes wordt er rekening gehouden met mensen en dieren die afhankelijk zijn van het bos.

Houtvrij offset (HVO)

Dit is een papiersoort met een open structuur, wat een matte uitstraling heeft. Het papier heeft een ruwere touch waardoor de inkt beter in het vel wordt gezogen.

G-print

Ook dit is een gestreken papier soort, glad en opdikkend en van constante kwaliteit. G-print is ideaal voor het gebruik van magazines, brochures, boeken, folders, inlegbladen en kaarten. Gewicht van 70 t/m 330 grams.

Iets heel speciaals?

Niets is ons te gek! Vraag een offerte aan en zie wat we voor je kunnen betekenen.

Mogelijkheden voor veredeling

Je boek mooier maken om de attentiewaarde te verhogen, de lezer nog beter te raken, de identiteit van het boek te accentueren of de inhoud meer gestalte te geven. Naast de keuze van het omslag en de juiste papiersoort voor het binnenwerk zijn er tal van mogelijkheden in inkten, lakken en afwerkingstechnieken. In onze inspiratieruimte kunnen we je alle varianten laten zien(en voelen!).

 

Felle fluor kleuren

Dit is mogelijk door middel van PMS kleuren te gebruiken. Dit zijn speciale specifieke kleuren.

Geur inkten

Voor het extra effect zijn deze inkten geparfumeerd.

Preeg laag

Dit zorgt voor een “braille” effect.

Glitter inkten

Een glitterglans ontstaat doordat het licht reflecteert op zeefdrukinkten (meerdere varianten).

Metallic inkten

Deze inkt geeft een metaaleffect en is in meerdere kleuren verkrijgbaar.

Schoolbord inkt

Het effect van deze inkt is dat het opdroogt zoals een ouderwets schoolbord. Zodat je er met een krijtje op kan schrijven. Schoolbord inkt is een matte (zeef)druktechniek.

Likinkt

Het woord ‘likinkt’ spreekt al voor zich. Wanneer de inkt vochtig wordt, is de tekst leesbaar

Zand- of betondeffect inkt

Lakken die in meerdere structuren leverbaar zijn. Leuk voor een strandfoto om echt een beach-feeling te creëren.

Scratch-off inkt

Inkt wat weg te krassen is.

Spot UV

Deze vernislaag zorgt ervoor dat het extra glanzend is. Dit kan aangebracht worden op bepaalde delen van het drukwerk. Het beste effect heeft het als over de mat-glanzende spot UV-lak een mat laminaat wordt aangebracht.

Thermo inkt

Inkten die reageren op temperatuurveranderingen.

Textiel inkt

Door middel van zeefdrukinkten kan textiel, zoals bijvoorbeeld ook t-shirts bedrukt worden.

Specials

Je boek mooier maken om de attentiewaarde te verhogen, de lezer nog beter te raken, de identiteit van het boek te accentueren of de inhoud meer gestalte te geven. Naast de keuze van het omslag en de juiste papiersoort voor het binnenwerk zijn er tal van mogelijkheden in inkten, lakken en afwerkingstechnieken. In onze inspiratieruimte kunnen we je alle varianten laten zien(en voelen!).

 

Blinddruk of pregen

Dit brengt reliëf aan op bijvoorbeeld de omslag in tekst of beeld door middel van een stempeltechniek.

Laserstansing in cover

Een optie om je boek een extra effect te geven, door middel van het weg laseren van een stansvorm.

Opdikkende foam op cover

Hierbij is de omslag wat boller wat een zachte feeling geeft.

Sierhoekje

Dit versterkt het boek maar kan ook tegelijkertijd een toevoeging zijn voor de look d.m.v. bijvoorbeeld metallic kleuren die een stoere uitstraling geeft.

Gekleurd leeslint

Er zijn veel variaties van de leeslinten. In allerlei kleuren beschikbaar.

Laminaat

Dit dient als beschermfolie maar hiermee creëer je ook structuureffecten.

Uitslaanders

Dit is een blad wat het dubbele formaat kan hebben dan het formaat van het boek, die je kan uitklappen. Het kan worden gebruikt voor diverse toepassingen.

Gekleurde kapitaalbandjes

Voeg een leuke touch toe aan jouw almanak door middel van een gekleurd kapitaalbandje!