Instructie video's

Want je wilt toch graag zien wat je moet doen!

Hulp nodig bij het maken van een boek, almanak, jaarboek of magazine in InDesign?

Hieronder vind je wat filmpjes om je te helpen bij het maken van een boek, almanak, jaarboek of magazine. Kom je er niet aan uit? Neem dan contact met ons op.

De basis functies in InDesign

In deze video leggen we je de basis functies van InDesign uit.

Nieuw bestand aanmaken in InDesign

In het begin een fout maken kan veel werk opleveren aan het einde van het traject. Leer hier hoe je een goed basis bestand maakt.

Het instellen van afloop in InDesign

Afbeeldingen of andere visuele objecten dienen altijd afloop mee te krijgen. Leer hier hoe je dit instelt bij je document.

Pagina-indeling en kolommen in InDesign

Geen indeling maken in je design kan wat rommelig overkomen. Leer hier om wat structuur te krijgen in je design. 

Kleurenstalen maken in InDesign

Leuke kleurtjes zijn natuurlijk erg belangrijk voor je design. Maak het jezelf wat makkelijker en werk met kleurstalen. Leer het hier.

Resolutie en afbeeldingen in InDesign

Afbeeldingen zet je niet in InDesign, je koppelt ze. Leer hier hoe dit werkt.

Een ledenlijst maken in InDesign

Bijna elke almanak heeft een ledenlijst of smoelenboek. Je kunt het op de ouderwetse manier allemaal handmatig toevoegen, maar je kunt het ook geautomatiseerd doen via een Excel file. Leer hier hoe dit werkt.

Schudbladen opmaken in InDesign

Als je kiest voor een hardcover boek heb je te maken met schutbladen. Wat zijn dit? Leer het hier.

Cover en rugdikte in InDesign

De cover van jouw boek maak je net wat anders op dan het binnenwerk. Je moet rekening houden met een grotere afloop en de rugdikte. Leer hier hoe je dit op maakt.

Vector bestand aanmaken in Illustrator

Soms wil je niet met pixels werken of moet je verplicht een vector aanleveren (bijvoorbeeld bij een foliedruk of een preeg). Leer hier hoe je een vector maakt in Illustrator.

Tekst in steunkleur of lettercontour zetten in InDesign

Als je een exotisch lettertype wilt gebruiken mag dit natuurlijk. Denk er wel aan dat je dit in contouren aanlevert. Voor de cover moet de tekst altijd in contouren staan. Een steunkleur heb je nodig als je een veredeling aan wilt leveren. Leer hier hoe je dit goed instelt. 

Een boek aanmaken in InDesign

Werk je met verschillende mensen aan een boek? Je bent niet de enige. Als je allemaal in verschillende InDesign documenten werkt kan je die later samenvoegen zodat je een boek krijgt. Leer hier hoe je dit doet.

Exporteren naar PDF in InDesign

Uiteindelijk dien je een PDF bij ons aan te leveren. Hier worden vaak fouten gemaakt, meestal zijn dat kleine vinkjes die niet aan- of uitgezet zijn. Leer hier hoe je het perfecte bestand aanlevert. 

Een pakket maken in InDesign

Soms wil je een InDesign document sturen naar iemand. Simpelweg het bestandje sturen lukt helaas niet. De lettertypes en koppelingen worden dan niet meegenomen. Je kan dit oplossen door een pakket te maken. Dit pakket bevat wel alles wat een ander nodig heeft om je design te openen. Leer hier hoe je dit doet.