Info

Adobe sneltoetsen

Gebruik maken van sneltoetsen scheelt je super veel muisklikken en is altijd sneller dan de handeling uitvoeren met je muis. Deze les ‘sneltoetsen voor gevorderden’ leert je sneller opmaken of ontwerpen in de opmaakprogramma’s InDesign, Photoshop en Illustrator. 

Om te beginnen, voor iedereen die vaak of regelmatig gebruik maakt van opmaakprogramma’s zijn de welbekende Ctrl/Cmd+X, Ctrl/Cmd+C en Ctrl/Cmd+V de allerbekendste. Voor degenen die dat niet weten: Ctrl/Cmd+X = Knippen, Ctrl/Cmd+C = Kopiëren en Ctrl/Cmd+V is Plakken. Weer wat geleerd vandaag!

Iedereen die veel te maken heeft met grafisch ontwerp of werken met drukwerk kunnen niet zonder de opmaak-tools. In onderstaande shortcuts schema’s zijn de veelgebruikte sneltoetsen te vinden die zowel de gevorderden als de onervaren ontwerpers onder ons een handje gaan helpen. Je zou alle sneltoetsen uit je hoofd kunnen leren, maar door vaak te doen en met deze spiekbriefjes naast je toetsenbord leer je het snelst!

Sneltoetsen

 

Nog meer opties

De functies in deze opmaakprogramma’s zijn eindeloos, dat zie je wel aan de totale shortcuts lijsten van InDesignPhotoshop en Illustrator. De meestgebruikte sneltoetsen staan in deze super shortcuts schema’s. Staat de door jou vaak gebruikte sneltoets niet bij of wil je voor iedere handeling die je doet een sneltoets gaan gebruiken? Lees dan zeker even verder op de Adobe Support pagina, want daar staan ze echt allemaal op een rijtje. Je kan zelfs jouw eigen sneltoetsen maken en bewerken in de sneltoetseditor. Hoe je dat doet? Dat lees je hier. Veel sneltoets-plezier!

Heb je vragen?

Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen je graag!

 088 33 40 333
 06 38 67 54 45
 info@almanakken.nl

Bezoekadres

Prinsenkade 9a
4811 VB Breda
Nederland

Openbaar vervoer

Op 10 minuten loopafstand
van station Breda centraal